zondag 26 februari 2012

Regen en zonneschijn

Lieve allemaal, dit is een beschrijving van gisteren. Het lukte niet om het te uploaden en foto's lukken al helemaal niet, vandaar even zonder beeld.
Vanavond proberen we het nog een keer.

Letterlijk en figuurlijk "regen en zonneschijn".
Het begon vannacht rond een uur of 2 toen Melle met een fikse verhoging bij ons in bed kwam. De huisarts had ons er al voor gewaarschuwd: 'als je uit het vliegtuig komt heb je dikke kans dat je ziek wordt'. Dit naar aanleiding van de longontsteking waar hij net aan van is hersteld, we hadden hem niet geloofd...
Daarna kwamen natuurlijk ook nog Kris en Tijmen die het nog niet lukken wil de nacht rond te slapen, 4 uur alles wakker, gelukkig  wat later nog wel een paar uurtjes getukt.
Melle leek in de ochtend aardig opgeknapt en na een relaxed ontbijtje hup naar het strand. Kris was het er niet mee eens, brullen maar eigenlijk weten we het wel als hij dat doet is er echt iets. Naderhand bleek hij reuze last van zijn buik te hebben, zal al dat zoute water wel zijn dat hij had en vandaag weer heeft gehapt. Echt blondje is het, hij zou er toch van moeten leren na één keer zo'n hap vies water.
Het zwemmen maakte voor alle 3 de mannen alles weer goed.
Kris blijft er bijna in, zo geniet hij in het water, we laten hem soms helemaal los dobberen, gooien hem hoog en dan koppie onder maar soms klemt hij zich als een klein aapje helemaal vast, dan wil hij even geen spannende dingen maar gewoon even samen drijven, knuffelen en een beetje spetteren.
Aan de waterkant zitten vindt hij niets, al dat zand, jakkes!
Zo lang hij fysiek contact heeft geeft hij geen kik, laat je hem even alleen zitten is het allemaal wel heel erg anders en eng en gaat hij zichzelf pijn doen. Op een gegeven moment heb ik hem even ingebakerd en zo heeft hij heerlijk een uurtje gelegen, niet geslapen maar een beetje rondgekeken. In het appartement kijkt hij natuurlijk naar Peer en Jolanda, zit op de zitzak op het balkon te spelen en is over het geheel genomen in redelijk goede doen. Beetje huilen en zichzelf pijn doen soms maar niet schrikbarend of opvallend vaker dan thuis.
Wat wel opvallend is dat hij opeens meer lijkt te begrijpen , en dan is er nog geen dolfijn aan te pas gekomen. Hij vraagt heel duidelijk om dingen ook als je daar geen aanleiding toe geeft, zo maar uit zichzelf: bv hij riep Joris dat hij wel wat haphap wilde. Hij gaf aan dat hij naar bed wilde dmv zijn snurkgeluid, echt heel goed te begrijpen en toen we vroegen wil je naar bed deed hij zijn armpjes wijd zo van kom op.
Tijmen is een echte waterrat, koppie onder, koppeltje duikelen het kan niet gek genoeg. Maar t is ook heerlijk water. Mooie zandbouwsels maakt hij en in het appartement is hij aan het tekenen en wil heel graag spelletjes doen. Hij is opgetogen, soms een beetje bokkig maar oogt erg vrij. En ontpopt zich als een ware bioloog, met oog voor al het bijzondere in de natuur.
Vanmiddag heeft hij zelfs, zonder drama, zijn bordje leeggegeten met iets dat niet precies zo was als hij had gedacht. Wij waren natuurlijk erg trots!
Melle werd in de loop van de ochtend al wat stiller en uiteindelijk is hij vanmiddag om een uur of 5 ziek in bed gaan liggen, zo beroerd.  Arm schaap maar gelukkig is Tijmen dan het liefste broertje dat er is: kopje thee, boekje, fluisteren enz enz. Hoop dat hij zich morgen wat beter voelt.

Vanmiddag barstte er een tropische regenbui los, zo een met van die heerlijk dikke druppels. Kris zat op de zitzak op het balkon en hij vond al dat gespetter wel interessant. Het koelde daardoor lekker af en dat deed de jongens ook wel goed, de warmte en het rare slapen hakt er wel in.

1 opmerking: