zaterdag 3 maart 2012

Dag 5: rete goeie dag voor Kris én "family swim"

Vandaag een topdag voor Kris. Hij was vroeg wakker en vlak voor het gaan nog een uurtje geslapen, dat moet gescheeld hebben.
Binnen heeft hij heel goed gewerkt met Astrid. En buiten heeft hij 1 lange zwemsessie met Li-na (ja er staat opeens een streepje tussen de i en de n, zo hoort dat mam...) gehad. Ze hebben hem wel 45 minuten laten zwemmen en zo gauw hij een kikje gaf dat hij het zat was hebben ze hem meteen op het dock gezet en daar nog wat geluidenspelletjes gedaan. Zo blijft het leuk en dat moet ook.
Als je de foto's ziet zie je meteen hoe ontspannen en vrij hij was. Hoeveel dingen meer hij heeft gedaan en toegelaten. Het contact met Li-na was immens groot in vergelijking tot de afgelopen dagen. Heel bijzonder om te zien. Mandy deed het ook goed, ze daagde Kris best wel uit maar hij voelt zich veilig genoeg blijkbaar. Astrid gaf vanaf het dock ook veel aanwijzingen, tja 2 zien er toch echt meer dan één. (ha en dan zitten ze vaak al met een man, eh dame of 4 zich met hem bezig te houden)
Binnen veel geoefend op de commucatie ipv zichzelf of ons pijn doen. Geen idee of het echt al werkt maar hij heeft tijdens het inslapen in de middag en in de avond geen inbakering nodig gehad. Heerlijk armpjes achter het hoofd, beetje spelen met zijn lichtbeer en dan vielen de luikjes heel rustig dicht.

Melle en Tijmen hebben een leuke dag op de broertjes zusjes club gehad, spelletjes gedaan, zeeleeuwenshow gezien en Melle heeft nog een heel eind gesnorkeld, van een brug afspringen en dan gaan. Goed geregeld zo. 's Middags is Melle ook nog wezen snorkelen met de kinderen van 14 jaar en ouder, kon ie makkelijk.

Maar het hoogtepunt was toch wel de family swim waarbij wij 4 met Li-na én Chabalita mochten zwemmen. Onderaan de foto's van vandaag hier meer over. (aangezien we alle 4 in het water lagen zijn er geen foto's van ons bij maar die krijgen we aan het eind van de volgende week, die hebben ze van het CDTC namelijk wel gemaakt)

Restje tijd dat er nog over was van de dag hebben we een beetje verlummeld, even naar strand gelopen,boekje lezen eten en naar bed. Nu ligt iedereen op een oor, morgen weekend.







Melle: Ik vond het heel leuk, vooral het vooruittrekken en de aanwijzingen aan de dolfijnen geven zodat ze bijvoorbeeld gingen springen. We mochten eerst een stukje met de dolfijnen zwemmen, daarna mochten we ze een kusje geven enz., toen mochten we weer even zwemmen en op het dock nog even kijken hoe Chabalita en Li-na sprongen!!

 Tijmen: Ik vond het leuk. Het leukste vond ik de kus. Li-na en Chabalita sprongen over de stok. Ze zwaai met  hun staart. de zeeleeuwe show die was ook leuk daar naa kreege we een kus(zeeleeuw vroutsje).het was  tegek!!!

Pappa (Joris): Ook ik vond het natuurlijk onwijs leuk!!! Heel bijzonder om met Li-na en Chabalita te zwemmen en mee te maken wat Kris elke dag meemaakt. Ze deden de meest waanzinnige kunstjes en ze zijn dol op knuffelen. Het leukste was natuurlijk het kusje geven en ik heb Li-na een extra dikke gegeven en haar influisterd dat ze extra lief moet zijn voor Kris.Melle en Tijmen deden het fantastisch en van Tijmen zijn zenuwen was helemaal niks meer te merken. Ondanks al ons gesnotter was het weer een dag om nooit te vergeten!

Mama (Dorine): Ik was gewoonweg ontroerd, (nee ik heb niet gejankt) maar wat een bijzondere wezens, zeker van zo dichtbij. Zacht, voorzichtig en tegelijkertijd zo tuimelachtig en krachtig. Ze zijn ook nog eens reuze grappig om te zien met die grote grijns en de geluidjes die ze maken. Ik vond het heerlijk Li-na ook te mogen voelen en een kus van haar te krijgen. Ook ik heb haar de meest lieve woordjes toegefluisterd. Want tja ze doet het toch maar met ons kindje die niet al te veel respons geeft soms. Knap lief dier.
Chabalitta was een beetje een boender, duidelijk heel anders maar ook onwijs lief.

2 opmerkingen:

  1. wat gaaf al die verhalen jongens!! ik ben best een beetje jaloers.... had ik maar even om een hoekje kunnen kijken, maar jullie verslagen zijn geweldig en Dorine respect voor al je type werk en uploaden van al die foto's! Leuk kan je schrijven he?
    many kisses, Florine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk om te lezen en wat schitterend om te zien allemaal! Een echt familiefeestje zo, lekker genieten samen. Hopelijk hebben jullie het "ziek en zeer gedeelte" voor nu even gehad en kunnen jullie weer fijn met zijn allen het strand op en het water in.
    Melle, geef je Li-na van mij ook even een dikke knuffel? Ik ben erg benieuwd wat je allemaal al snorkelend gezien hebt...

    Groetjes vanuit Heiloo,
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen