vrijdag 2 maart 2012

Dag 4, prima maar kort dagje


Hehe, dat internet valt hier niet mee hoor. Ben bijna de hele dag bezig geweest om die 2 filmpjes op te laden. Je zou er chagrijnig van worden...uiteindelijk heb ik ze dus eerst op you tube gezet en dan ging het uploaden op de blog wel. Maar het is wel een gedoe, heb je bijna net alle foto's gedownload valt het internet weer uit, kun je weer opnieuw beginnen. Heb er bijna een dagtaak aan jullie op de hoogte te houden ;-)

Krisje was niet helemaal uitgeslapen vanochtend een beetje brommerig en knijperig enz ook. Dacht nog bij mezelf, he nee he het was gisteren juist zo'n goeie dag.
Eigenlijk was hij al flink moe toen hij aan de oefensessie binnen begon. Maar Astrid zei naderhand dat hij heel goed gewerkt had. En dat viel ons alles mee.
Het vasthouden en wegleggen van dingen in de emmer ging heel goed. Zelf ringen (2stuk) op de ringentoren gedaan, zonder hulp; vastpakken en zelf naar de toren gestuurd en ze daar pas losgelaten. Daarna was de concentratie weg en kon hij het alleen nog maar met hulp.
Ipv een bal hadden ze nu wattenbollen op het klittebandbord gedaan maar dat was geen succes. Te eng gevoel? Morgen gaat Astrid het met klei proberen.
Hij heeft goed gekozen steeds uit 2 dingen: waar wil je mee spelen, wat wil je eten enz. Foto materiaal  of pictorgrammen hebben ook hier geen zin al denkt Astrid wel dat hij er baat bij kan hebben om het zoals wij het thuis ook doen voor bepaalde handelingen in te zetten.  
Geoefend met afhappen en vasthouden. Moeilijk hoor. Massagestaaf in zijn gezicht (rondom zijn mond) laat hij goed toe en lijkt het zelfs lekker te vinden, houdt hem zelf ook vast.
Toen de zwemsessie met Lina. Wel in het water met Mandy ipv met Astrid want ook die is snotverkouden (komt niet door Kris hoor, er zijn echt heel veel mensen ziek, vooral Nederlanders...)
Na Mandy even met een scheef oog aan te hebben gekeken ging het al snel goed, Lina was er en dat was blijkbaar al een beetje vertrouwd. Kris maakte goed contact met Lina en Mandy, liet zich door Mandy goed sturen bv met zijn rug op haar buik was ook prima zolang ze hem maar niet te plat liet gaan.
Op het dock ook weer heel goed gewerkt. Tijdens de tweede zwemsessie werd Kris al snel veel te koud ondanks de 2 wetsuits en daardoor erg mopperig, deze sessie heeft daarom ook veel korter geduurd.
Astrid zei ook, dat het geen moppergedrag is van "ik wil niet" maar van " ik ben echt moe". Daarom geeft ze hem ook geen "zetje" van even doorgaan, het moet voor Kris nog wel te behappen blijven.
Nog even klappertandend op het dock met Lina "gesproken" wat Kris ondanks zijn blauwe lipjes rete interessant vond:  ze gingen gewoon zijn na doe spelletje van geluiden doen. Om te huilen zo lief om te zien.
(oh en ik weet zeker dat Lina eigenlijk ook een mongooltje is, zij heeft zo'n grote tong, echt onwijs. De andere dolfijnen schijnen dat niet te hebben. Ze schudt ermee van links naar rechts uit haar mond echt hilarisch om te zien)
Weer geholpen met staan tijdens aan en uitkleden. Gaat heel goed, thuis ook geoefend lukt ook maar hij wilde bij mij nog niet zijn beentjes omhoog doen om uit zijn pijpjes te stappen. Maar dat gaat vast lukken.

De jongens hebben weer een leuke dag gehad, al wilde Tijmen niet mee snorkelen. Hij eet en drinkt vooral te weinig en is daarom nog steeds niet lekker. Maar hij weigert gewoon. Tikkie lastig.

's middags is Joris gaan slapen, die heeft het nu flink te pakken. (ik dacht gisterenavond ook dat ik aan de beurt was maar gelukkig slaap heeft het opgelost) Krisje ook wel een uur of 2.
De jongens hebben zich met een buurjongetje vermaakt terwijl ik dus aan het klieren was met die video's. Ik ben ook nog naar een opvoed workshop geweest, maar daar was niet veel nieuws onder de zon. Eerlijk gezegd doen wij met elkaar  al heel veel en weten wij al ontzettend veel in vergelijking met veel andere ouders. Dank hiervoor wie dank toekomt ;-)
Pizza gehaald en net nog even alleen met Melle in zee wezen zwemmen. Gezellig zo even met z'n 2tjes.

Tot morgen!




3 opmerkingen:

  1. Leuke filmpjes, mochten Melle en Tijmen ook zwemmen met Lina? Kris lijkt het allemaal nog steeds een beetje eng te vinden. Ik denk dat het ongeveer 12 uur tijdsverschil is met hier. Ik kan 's ochtends bij de koffie jullie blog lezen. Erg leuk! Liefs, Minke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve allemaal,
    Ik ben bij Nettie aan het kijken, helemaal te gek!
    Fijn dat ze allemaal weer een beetje beter zijn.
    Wel wat eten hoor Tijmen!
    Ik vond het heel leuk alle foto's te zien.

    Liefs Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi allemaal!
    Wat super leuk om al jullie verhalen te lezen & foto's te zien.
    En leuk om die filmpjes te zien.

    Geniet ervan met z'n 5e. Liefs, Anouk

    BeantwoordenVerwijderen